Simnel kage
Ingredienser til simnel kage
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
(11-15 stk.)
Dej
200 g hvedemel
100 g smør
60 g flormelis
1 æggeblomme
Fyld
2 dl kirsebær- el. appelsinmarmelade
150 g marcipan
140 g sukker
140 g smør
2 æg
75 g mandler
175 g tørrede frugter
1 usprøjtet appelsin
1 tsk. ingefær
2 tsk. kanel
75 g hvedemel
Pynt
50 g flormelis
25 g mandelflager
200 g marcipan
Læs også: Få inspiration til din påskefrokost
Fremgangsmåde til simnel kage
Saml ingredienserne til dejen, evt. i en foodprocessor. Rul dejen ud, så den passer til en form på ca. 20 x 30 cm. Dæk dejkanterne med alufolie, så de ikke glider ned. Bag bunden 10 min. ved 200º. Smør marmeladen på bunden, drys små stykker marcipan ud over. Pisk smør og sukker luftigt, pisk æggene med et ad gangen. Blend mandlerne og kom dem i æggemassen sammen med saft og revet appelsinskal, hakket og tørret frugt og krydderier. Rør hvedemelet i og kom fyldet i tærten. Bag kagen ved 180º i 35 min. Tril 11 - 12 marcipankugler og bag dem ved siden af kagen i 10 min. Rør flormelissen med lidt kogt vand til en jævn glasur og tegn streger hen over tærten. Drys med mandelflager og sæt kuglerne på kagen.
Tip: Sæt evt. kuglerne fast med lidt glasur, så de bliver, hvor de skal.
Skønne retter til påskefrokosten