Orangemarineret lammekølle
(4 pers.)
1 kg lammekølle
2 spsk. appelsinmarmelade
1 dl mørk, sød øl (f.eks. Leffe Brune)
2 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
5 peberkorn
1-2 hele tørrede chili
1 spsk. flagesalt
Udben lammekøllen eller bed slagteren om at gøre det. Bland appelsinmarmelade med øl og hakket hvidløg. Stød rosmarin, peberkorn og chili sammen i en morter til en grov krydderblanding og rør den i. Kom marinaden i en frysepose sammen med lammekøllen og slå knude på posen. Kram posen, så marinaden bliver godt fordelt om hele lammekøllen, og lad den marinere på køl i mindst 2 timer. Bred lammekøllen ud, drys med flagesalt og steg den i en kuglegrill eller i ovnen ved 200° i 1 time.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere lækkert med lam...
Lam i dild
Lammebov i stegeso
Lam i spinat