Lammebov i stegeso
(4-5 pers.)
1 udbenet snøret lammebov
Salt, peber og lidt olivenolie
16 upillede fed hvidløg
1 buket timian
4 store skalotteløg, pillede og i kvarte
1 ds. hakkede, flåede tomater
1 glas rødvin
Frisk basilikum til servering
Tilbehør
Kogt ris og grøn salat
Gnid kødet med salt, peber og olie og brun det i ovnen ved 250° 10 min. Tag ud og skru ned til 180°. Hæld stegen i en stegeso og kom tomater ved, fyld dåsen med vand og kom 1 dåsefuld vand ved, de upillede hvidløg, timian, løg og vin. Stil i ovnen med låg på og lad det simre i 1½ time. Pynt med basilikum og server med kogte ris og grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
En kødelskers drøm
Kylling i stegeso med grønt
Langtidsstegt kalvespidsbryst