Ingredienser til chokolade-fudge
(30 stk.)
75 g hasselnødder
500 g sukker
3 dl sødmælk/kondenceret mælk
50 g smør
100 g mørk chokolade
1 tsk. vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde
Rist hasselnødderne i ovnen ved 150° i 10 min. Kom sukker, mælk og smør i en gryde og bring det i kog. Sluk, når det er kogt ind til 110°, tjek med et termometer. Hak chokoladen og drys den over mælken. Kom vaniljeekstrakt i og stil skålen i isbad, mens du pisker. Kom de ristede hasselnødder i og hæld massen i en foret franskbrødsform. Lad den stå, til den er størknet, og skær den i skiver. Den bliver hård efter noget tid.
Tip: Hvis du gerne vil have kagen lidt friskere, kan du med fordel komme revet, usprøjtet appelsinskal eller appelsinolie i fyldet.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Brownie-fudge tærte
Chokoladedessert-kage