Linse-gulerodssuppe
(4 pers.)
1 løg
1 fed hvidløg
4 mellemstore gulerødder
1 spsk. olie
1 dåse knuste tomater
1 l grønsagsbouillon
2 dl grønne linser
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
Pynt
Basilikum, persille og hytteost
Tilbehør
Brød
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Svits hvidløg, løg og gulerødder i olie i en gryde ca. 5 min. Hæld tomater og bouillon ved og kog det op. Tilsæt linser og tomatpuré og kog suppen under låg ca. 25 min., til linserne er møre, men ikke udkogte. Smag til med salt og peber. Spis suppen rygende varm med snittet basilikum, hakket persille og en god klat hytteost.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
SNIT GRØNSAGERNE
Mandolinjernet fra Börner skærer dine grønsager i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Pære- og sellerisuppe
Persillerodssuppe med appelsin
Blinis med stenbidderrogn
Dejlige supper i vinterkulden
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)