Hakkebøf med avocadomos og lynsyltede grønsager
(4 pers.)
500-600 g hakket oksekød
Salt, peber
Ca. 25 g smør til stegning
1-2 tomater
1 spsk. kapers
Avocadomos
1 stor, moden avocado
1 spsk. citronsaft
4-5 dråber tabascosauce
Salt og paprika
Form kødet til 4 bøffer og hak dem godt sammen. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på panden 3-4 min. på hver side ved god varme. Mos avocadokødet med en gaffel og rør det med citronsaft, tabascosauce, salt og paprika. Skær tomaterne i skiver. Læg 1-2 skiver tomat på hver bøf. Top avocadomosen oven på tomatskiverne og pynt med kapers.
Lynsyltede grønsager
1 stort løg
1 stor, rå rødbede
15 g smør
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. hyldeblomstsaft
Salt, peber
Skær æble og rødbede i små tern. Svits dem på pande i smør 4-5 min. ved god varme og under omrøring. Dæmp varmen. Tilsæt æbleeddike og hyldeblomstsaft og lad det simre, til det er karamelagtigt. Afkøl grønsagerne.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Hakkebøffer på kryd-
ret kartoffelbund
Stegt tatar med
svampe og trøffelolie
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)