Opskrifter

Letgravet laks med rogn og agurk

Fredag, 20. marts 2009af Redaktion
(Forret til 6 el. frokostret til 4 pers.)600 g laks uden skind og ben1 spsk. salt1 spsk. sukker ½ tsk. peber3 spsk. plukket dild Sauce50 g

(Forret til 6 el. frokostret til 4 pers.)

600 g laks uden skind og ben
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
½ tsk. peber
3 spsk. plukket dild

Sauce
50 g stenbiderrogn
1 dl cremefraiche
½ tsk. dijonsennep

Pynt
½ agurk
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Dild

Gnid laksen med en blanding af salt, sukker og peber og læg dilden på. Kom laksen i en plastpose og læg den på et fad i køleskabet 1 døgn. Bland stenbiderrogn og cremefraiche og smag til med salt, peber og sennep. Skræl agurken, skrab kernerne ud og skær agurken i tern. Bland agurk og olivenolie og smag til med salt og peber. Skrab dilden af laksen og skær den i skiver. Læg dem på et fad. Fordel cremefraiche, agurk og dild.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Andre småretter med fisk...
Rå, kogt og røget laks med flødepeberrod
Små fisketærter med marinerede rodfrugter
Udhulede kartofler med røget laks og peberrodscreme
Sildetoppe