Rå, kogt og røget laks med flødepeberrrod
(8 pers.)
350 g fersk laks i 8 små regulære tern (skåret af midterpartiet)
8 små skiver ferskrøget laks
200 g fersk laks af irreelle stykker, hakket groft
1 lime
1 avocado
Lidt olie
Lidt hvidløg
Lidt chili
1 dl piskefløde
1-2 tsk. reven peberrod
Tilbehør:
Lun kuvertflute
Kog laksen ved at lægge den i kogende, saltet vand og sluk straks. Lad den trække i 6 min. Tag den op. Den må gerne serveres kold, så det hele kan forberedes i god tid. Pisk fløden til skum og smag til med salt, peber og peberrod. Anret sammen med laksen. Rør avocado med olie, hvidløg og chili. Giv en klat til den foldede, røgede laks. Hak de rå irreelle stykker med salt og fintskrællet finthakket limeskal. Smag til med saften af lime og lidt mere salt og peber. Anret en klat som tredje del af forretstallerknen.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Laks er ikke til at undvære på julefrokostbordet, men det samme gælder jo skinken. Prøv f.eks.
Juleskinke med ingefærglasering