Brooklyn-chokoladekage
Opskrift på Brooklyn-chokoladekage
(10 pers.)
2 store æg
300 g sukker
125 g mørk chokolade
1¼ dl solsikkeolie
150 g hvedemel
4 spsk. kakao
¾ tsk. bagepulver
1½ dl cremefraiche 18%
1 dl espresso kaffe
Se også: Amerikanske pandekager med kokos og havregryn
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fyld og top
150 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
4 stk. valnøddebrownie
Pynt
Chokoladefirkanter
Tilbehør
Cremefraiche eller vaniljeis
Fremgangsmåde - Brooklyn-chokoladekage
Pisk æg og sukker luftigt. Smelt chokoladen over vandbad, tag den af varmen og rør olien i. Fold sigtet mel, kakao og bagepulver i æggemassen og rør skiftevis chokolade, cremefraiche og kaffe i dejen. Kom den i 2 smurte springforme på 21 cm i diameter, læg evt. bagepapir i bunden. Bag kagerne ved 180° i 25 min., til de er gennembagt. Bring fløden i kog og rør den hakkede chokolade ud i den. Når cremen har sat sig lidt, deles den i to. Rør den ene del med smuldret valnøddebrownie og smør det på den ene kage. Læg den anden kage oven på og smør resten af chokolademassen på som top. Pynt evt. med chokoladefirkanter rundt i kanten. Stil kagen koldt.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Chokolade i massevis
Vi har samlet 25 fristende chokoladekager og -desserter i galleriet