Ostefarserede kyllingeoverlår med myntekål
(4 pers.)
2 spsk. olivenolie
2 skalotteløg, hakkede
2 skiver lyst brød u. skorpe
150 g ricottaost
100 g revet emmentalerost
1 spsk. hakket salvie + 4 blade til pynt
Revet skal og saft afen ½ citron
Salt og peber
8 udbenede kyllingeoverlår
8 tynde skiver bacon el. parmaskinke
½-1 spidskål
2 spsk. smør
3 spsk. hakket mynte
Tilbehør
Groft brød
Sauter løg i olivenolie. Blend det med brødkrumme og rør det med de to slags ost, salvie, citronsaft og -skal. Smag til med salt og peber og fyld det i kyllingeoverlårene, hvor de to ben tages ud. Rul op med bacon og læg i ildfast fad. Stil i ovnen ved 200° i 30 min. Snit kålen og damp den i 1 min. Hæld væde fra og vend med smør og hakket mynte.
Server til med den stegesky, der naturligt dannes ved kyllingernes stegning. Giv groft brød til og drik beaujolais eller chardonnay til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med ost...
Luksusfiskegratin med små cherrytomater i salat
Indbagt brie med syltede valnødder og æblesalat
Pizza margherita