Opskrifter

Varm æblepunch med sprøde kanelchips

Tirsdag, 23. september 2008af X
Æblepunch:1 l ufiltreret æblemost25 g tørrede tranebær el. rosiner2 spsk. (rør)sukker ½ dl calvados el. cognacPynt:½ æble i tynde skiverLimebådeBland

Æblepunch:
1 l ufiltreret æblemost
25 g tørrede tranebær el. rosiner
2 spsk. (rør)sukker
½ dl calvados el. cognac

Pynt:
½ æble i tynde skiver
Limebåde

Bland æblemost, rosiner og sukker i en gryde og varm op, til det er hedt. Tag gryden fra varmen og tilsæt calvados. Kom tynde æble- og limebåde i 4 glas og hæld æbleblandingen over.

Kanelchips
(16 chips)

4 stykker frossen forårsrulledej (18 x 18 cm)
50 g sukker
½ spsk. kanel


Tø dejen op. Bland sukker og kanel på et stykke bage- eller madpapir. Træk forsigtigt et stykke dej løst, spray med vand og læg det i sukkerblandingen. Tril kagerullen frem og tilbage 3- 4 gange uden at trykke for meget. Vend dejen og gentag rulningen. Skær dejen i 4 trekanter og læg dem på plade med bagepapir. Bages på midterrillen ved 150° i 12-14 min. Mens chipsene er helt varme, kan de foldes. De holder sig sprøde på bageristen til næste dag.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen