Opskrifter
Juleappelsiner med Grand Marnier og flødeskum
Mandag, 30. november 2009Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Hvis du ønsker at servere noget andet end det velkendte juleknas i juletiden, så får du her opskriften på en frisk og let juledessert.

1 t
6 personer
Juleappelsiner
4 store saftige appelsiner
150 g sukker
Saft af ½ citron
½ dl Grand Marnier
7 blade husblas
Pynt
Flødeskum
Hakkede mandler
Fremgangsmåde
- Halvér appelsinerne og pres saften ud af dem.
- Skrab resten af appelsinkødet ud af skallerne, så de er helt rene indeni.
- Hvis der kommer et lille hul, kan det stoppes indefra med lidt koldt smør.
- Varm appelsinsaft og sukker, til sukkeret er smeltet.
- Udblød husblassen i koldt vand og smelt den i den varme appelsinsaft.
- Tilsæt citronsaft og Grand Marnier og afkøl appelsinblandingen i køleskab, til den begynder at stivne.
- Fyld geléen i appelsinerne og sæt dem i køleskab, til geléen er stivnet.
- Pynt med flødeskum og mandler.

Dessert & Kage
Appelsintærter med mandler

Dessert & Kage
3 lækre opskrifter på julekonfekt