3 æggehvider
1 tsk. eddike
1 spsk. jordbærsaft
1 spsk. rødbedesaft (bare riv lidt af en rødbede, så giver det sig selv)
100 g sukker
175 flormelis
1 dl fast jordbærmarmelade
Pisk æggehviderne stive med eddike og tilsæt sukker lidt ad gangen.
Når de er helt seje, piskes de to røde safter forsigtigt i. Fold sigtet flormelis i og kom massen i en tylle med stor, glat tut.
Afsæt små runde makroner med afstand imellem. Sæt dem i ovnen ved 120° i 15 min. Tjek, om de er tørre nok, ellers skru ned til 100° og giv dem mere tid.
De må endelig ikke tage farve, så temperaturen må ikke sættes for højt.
Smør lidt marmelade på de afkølede makroner og opbevar dem koldt.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter med jordbær...
Jordbærkoldskål
med kammerjunkere
Jordbærtærte
Jordbær-rabarber-
snitter
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)