Opskrifter

Oksemørbrad med svampesauce, fennikelsauté og kartoffeltern

Mandag, 4. januar 2010af Redaktion
Super middagsret med masser af tilbehør

(6 pers.)

1 - 1,2 kg afpudset oksemørbrad
Salt og peber
Lidt olivenolie
15 g tørrede svampe
1 hakket skalotteløg
2 dl kraftig fond
2 dl rødvin
Evt. lidt smør
Evt. lidt majsstivelse

2 fennikelknolde
2 courgetter
1 løg
1 rød peberfrugt
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
4 kviste timian

3 bagekartofler


Brun kødet drysset med salt og peber ved meget høj varme på en jernpande på begge sider. Læg det i ildfast fad og lad det være lidt. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og rist dem på samme pande, til de er brunede. Læg dem omkring kødet og drys dem med salt. Skær courgetter i tern og rist i olie, til de er brunede. Kom salt og peber ved. Skær fennikel på højkant i tynde skiver (de ligner vifter) og kom dem ved. Skru ned for varmen. Læg løg i tynde både og tern af peberfrugt ved og lad det simre rundt. Sæt kød og kartofler i ovnen. Kom lidt smør i en gryde og steg hakket løg, til det glasklart. Kom fond og vin ved sammen med svampe og lad det småkoge, til det er lidt tykkere.
Sæt kødet og kartoflerne i ovnen og giv det ca. 20 min. til det er rosa eller rødt, som du nu ønsker det.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Fødselsdagsmiddag:
Lav som hovedret sammen med...
Laksecitroncreme med kørvel på salat til forret
Fødselsdagslagkage til dessert