Fødselsdagslagkage
Ingredienser til fødselsdagslagkage:
(6-8 pers.)
Lagkagebunde:
4 æg
180 g sukker
80 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
PRØV OGSÅ: Opskriften på en lækker lagkagebund af chokolade
Lagkage-creme:
2 æg
2 spsk. sukker
Kornene af ¼ vaniljestang
2 dl sødmælk
1½ spsk. majsstivelse
Lagkage-fyld:
250 g frosne jordbær
80 g sukker
20 makroner
ANDRE LAGKAGER: Her får du opskrifter på 17 forskellige lagkager
Pynt:
½ l piskefløde
Glasur (evt. gjort rød med lidt jordbærsaft) el. smeltet chokolade
Skal I fejre fødselsdag?
Familie Journal har samlet en masse gode opskrifter på fødselsdagsmenuer, -is, -kager og -lagkager. Få vores bedste tips til fødselsdag her
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker med håndmikser i 5 min. på fuld styrke.
Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver ned i æggemassen.
Fold det rundt og kom dejen i 3 smurte springforme/lagkageforme med bagepapir i bunden.
Bages ved 180° i 8 min.
Kom alle ingredienserne til cremen i en mellemstor kasserolle.
Pisk sammen og bring i kog.
Kog i 2 min. og afkøl.
Blend jordbær med sukker.
Læg makroner på en lagkagebund og kom jordbær over.
Læg næste bund på og smør creme på den, inden sidste bund lægges på, og der pyntes med smeltet chokolade, flødeskum, glasur og hvad du nu synes.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen.