Ingredienser til æblekage
100 g smør
170 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
180 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld
3-4 æbler
100 g marcipan
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
Æblekage opskrift - fremgangsmåde
Skræl æblerne og riv dem sammen med marcipanen på et rivejern. Læg massen i en plasticpose sammen med sukker og kanel og bland det godt. Rør smør og sukker til en lys og luftig creme, rør æggene i et ad gangen og rør til en let og luftig creme. Bland mel og bagepulver og rør det i massen. Kom dejen i en lille, smurt bradepande, fordel æble/marcipanmassen over og bag kagen ved 180° i ca. 30 min.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere kageopskrifter her...
Æblekage med marcipan
Pære-marcipankage
Kender du kogebogen? Klik her...
Tag med til æblefest
Elsker du også æblekage og æbletærte. Vi har samlet 25 opskrifter med æbler - pluk lige dem, du vil...