Nødde-chokoladekage
Ingredienser til nødde-chokoladekage
(Ca. 15-20 stk.)
100 g smør
2 æg
170 g sukker
100 g kogte kartofler
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kakao
50 g valnødder
½ dl mælk
Trøffelcreme
½ dl piskefløde
2 tsk. smør
100 g hvid chokolade
Pynt
Mokkabønner
Fremgangsmåde
Smelt smørret og afkøl det. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Mos kartoflerne og rør dem i æggeblandingen. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao og sigt det i æggeblandingen. Vend smør, mælk og nødder i. Kom dejen i en beklædt form på 25 x 30 cm. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 min. Kontrolér med en kødnål, om den er gennembagt. Kog fløden og smørret op, tag det af varmen og rør chokoladen ud i massen. Lad cremen stivne lidt, inden den smøres på kagen. Pynt evt. kagen med mokkabønner.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Citron-limekager
Kanelsnegle-snegl
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)