Speltkiks
(60 stk.)
250 g smør
350 g speltmel
250 g speltflager
2 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ dl mælk
1 æg
SPIS KIKSENE SAMMEN MED...
- Æble-jordbær marmelade
- Appelsin-ingefær marmelade
- Lun brie med abrikosmarmelade
- Indbagt brie med syltede valnødder og æblesalat
Hak smørret ud i melet og tilsæt speltflager, sukker, bagepulver og salt. Pisk mælk og æg sammen og rør det i dejen. Saml dejen, del den i 2 og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen med en bageplade. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær for, så hver dejplade består af 30 firkanter. Bag kiksene ved 180° i 10 min., til de er let gyldne, og lad dem afkøle på en rist.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Bag også
Speltboller med yoghurt
Frøknækbrød
Kanelbrød