Opskrifter

Kanelbrød

Lørdag, 6. februar 2010af Redaktion
Lidt sødt til kaffen

(2 stk.)
15 min. +1½ time til hævning og bagning

25 g gær
2 dl lun mælk
2 spsk. smeltet smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
550 g mel
100 g smør
100 g rørsukker
2 spsk. kanel
Æg til pensling

Rør gæren ud i mælken og tilsæt smør, sukker, salt og kardemomme. Rør æggene i og tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen smidig og stil den til hævning et lunt sted i 40 min. Rør smørret med sukker og kanel til et ensartet fyld. Rul dejen ud i 1 cm tykkelse, smør fyldet på og rul dejen sammen som en roulade. Del rouladen i to og læg dem i hver sin smurte brødform. Skær 6-8 2 cm dybe snit i hvert brød og pres dem skiftevis til hver side. Lad brødene efterhæve et lunt sted i 20 min. Pensl brødene med sammenpisket æg og bag dem ved 175° i 25-30 min.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Mere lækkert bagværk...
Æblekage bagt i lag
Nemt rosinbrød
Valnøddebrød