Opskrifter
Ajvar relish
Tirsdag, 18. februar 2014af Redaktion
Ajvar er en form for relish eller grønsagspuré, der kan købes færdig i mange, store supermarkeder og hos etniske købmænd. Man kan dog også lave den selv, f.eks. efter denne enkle opskrift.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2014/februar/uge-8/mad/08-ajvar-280.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Ingredienser til ajvar
1 aubergine
2 røde pebre
1 rød chili
4 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. tomatpuré
Fremgangsmåde til ajvar
Skær aubergine og peberfrugter i grove stykker og hak chili og hvidløg. Bland grønsagerne med olie, salt og peber og kom blandingen i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen ved 200° i 45 min. og lad det køle lidt. Kom de bagte grønsager i en foodprocessor og hak det til en grov mos. Smag mosen til med eddiken og tomatpuré. Kom grønsagspuréen på skoldede glas og opbevar dem på køl.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Spicy kylling
Saltsyltede citroner
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop