Selleriremoulade på tomater
(4 pers.)
Ca. 400 g rodselleri (250 g renset og revet)
Salt
75 g god mayonnaise
Ca. 1 spsk. dijonsennep
1 fed presset hvidløg
Kværnet peber
50 g pinjekerner
12-16 sorte oliven
4 store modne tomater
Hakket persille
Bring ca. 1 l vand i kog med 1 tsk. salt og 1 spsk. citronsaft. Skræl sellerien og riv den groft. Kom straks den revne selleri i det kogende vand, så den ikke bliver mørk. Kog sellerien op og hæld den til afdrypning i en sigte. Skyl den igennem med koldt vand og pres den fri for væde.
Smag mayonnaisen til med sennep, hvidløg, salt og peber. Bland sellerien med mayonnaise, mayonnaisen skal kun lige binde sellerien sammen, ellers bliver det for fedt.
Rist pinjekerne gyldne på tør pande. Skær tomaterne i tykke skiver. Anret som på billedet og spis godt brød eller flute til.
Selleriremouladen kan stå et par dage i køleskabet. Kan også spises til alle former for kød eller som forret med flute til.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Selleriremouladen kan fx bruges som forret til
Andebryst á l'orange
Og som dessert kan du servere...
Valnøddetærte med frisk frugt