Frikadelle-pizza
(4 pers.)
10 g gær
4 dl vand
1 tsk. salt
2 spsk. olie
600 g durummel
500 g hakket kalv og flæsk
1 dl rasp
1 æg
2 dl mælk
1 revet løg
1½ tsk. salt
1 knsp. peber
½ tsk. allehånde
½ dl cremefraiche
1 fed hvidløg
2 bagekartofler
100 g revet mozzarella
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie og ælt dejen sammen med melet. Stil dejen til hævning i 1 time og rør kødet med rasp, æg, mælk, løg, salt, peber og allehånde til en lind fars. Del dejen i 4 og rul hver del ud til tynde pizzabunde. Rør cremefraichen med presset hvidløg og fordel den på pizzabundene. Skær kartoflerne i papirstynde skiver og kom dem på pizzaerne. Kom farsen på i små klatter sammen med osten. Bag pizzaerne ved 250° i 15 min. og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Se mange flere pizzaer i galleriet...