Opskrifter

Æblekage med ristet havre og vaniljecreme

Lørdag, 31. oktober 2009Opdateret 18. martsaf Anne Skovgaard-Petersen
Portionsanrettet dessert med æbler og vaniljecreme - smager skønt på en sommerdag, eller hvis du skal forkæle dine gæster, efter en god middag.
10 min
4 personer
Æblekage med ristet havre og vaniljecreme
Æblemos af ¾-1 kg æbler
3 spsk. rosiner el. tørrede tranebær
100 g havregryn
2 spsk. sukker
20 g smør
½ l færdig vaniljecreme

Fremgangsmåde

OBS: Æblekagen skal lægges sammen lige før den spises, så havren ikke bliver blød.

  1. Bland havregryn og sukker og rist det på panden i smør ved jævn varme.
  2. Rør jævnligt i grynene, så de ikke bliver for mørke.
  3. Køl grynene af.
  4. Læg skiftevis æblemos, havre, vaniljecreme og tranebær i høje glas i flere lag.
  5. Server desserten med det samme.