Opskrifter
Æblekage med ristet havre og vaniljecreme
Lørdag, 31. oktober 2009Opdateret 18. martsaf Anne Skovgaard-Petersen
Portionsanrettet dessert med æbler og vaniljecreme - smager skønt på en sommerdag, eller hvis du skal forkæle dine gæster, efter en god middag.

10 min
4 personer
Æblekage med ristet havre og vaniljecreme
Æblemos af ¾-1 kg æbler
3 spsk. rosiner el. tørrede tranebær
100 g havregryn
2 spsk. sukker
20 g smør
½ l færdig vaniljecreme
Fremgangsmåde
OBS: Æblekagen skal lægges sammen lige før den spises, så havren ikke bliver blød.
- Bland havregryn og sukker og rist det på panden i smør ved jævn varme.
- Rør jævnligt i grynene, så de ikke bliver for mørke.
- Køl grynene af.
- Læg skiftevis æblemos, havre, vaniljecreme og tranebær i høje glas i flere lag.
- Server desserten med det samme.

Hovedretter
Butterdejstærte med pærer og brie

Hjemmebag
Æbletærte med tranebær og stjernelåg