Appelsinkage med marcipan
(Ca. 12 stk.)
Det skal du bruge til appelsinkage med marcipan:
150 g blødt smør
300 g marcipan
5 store æg
2 usprøjtede appelsiner
250 g ricotta
½ dl hvedemel
Appelsinfrosting
200 g flødeost naturel
Saft af 1 appelsin
50 g flormelis
Pynt
Evt. sølvkugler og revet appelsinskal
Prøv også: Vagns appelsinkage
Sådan laver du appelsinkage med marcipan
Rør smør og marcipan cremet med en elpisker.
Tilsæt æggene et ad gangen under piskning.
Riv skallen på begge appelsiner fint.
Rør appelsinskallen i dejen sammen med ricotta og mel, gem lidt af skallen til pynt.
Kom dejen i en springform på ca. 20 cm i diameter.
Bag kagen ved 175° i 25-30 min.
Tjek med en strikkepind, at den er gennembagt.
Lad den afkøle i formen.
Appelsinfrosting:
Rør flødeost med flormelis og saften fra den ene appelsin.
Smør appelsinfrostingen på kagen og pynt med revet appelsinskal og evt. sølvkugler.
Bageopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Prøv også: Saftig æble-abrikoskage