Blåbær-cheesecake
Ingredienser til blåbær-cheesecake
(6-8 pers.)
Bund
200 g fuldkornskiks
70 g smør
Fyld
6 blade husblas
225 g sukker
3 dl vaniljekvark
3 dl hytteost
3 dl cremefraiche
2 usprøjtede lime
3 dl piskefløde
500 g frosne blåbær
Pynt
Evt. friske blåbær
Fremgangsmåde til blåbær-cheesecake
Vi elsker chokoladekage!
Er du også vild med chokoladekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter.Se vores chokolade-kager her >>
Smelt smørret, knus kiksene og rør det sammen. Tryk blandingen ned i bunden af en springform på ca. 24 cm i diameter. Sæt formen i køleskabet, så bunden sætter sig. Tilbered fyldet imens. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Pisk sukker, vaniljekvark, hytteost og cremfraiche til en jævn masse med en håndmikser. Tilsæt fint-revet limeskal og saften af 1 lime. Smelt den udblødte husblas over svag varme. Rør husblassen i ostemassen i en tynd stråle under konstant omrøring. Rør 400 g halvt optøede blåbær i ostemassen og rør, til massen har en mamoreret effekt. Fordel ostemassen i formen og sæt den i køleskabet i 3-4 timer, til ostemassen er stivnet. Varm resten af blåbærrene med lidt sukker og blend dem til en jævn sovs. Pynt evt. med friske blåbær ved serveringen.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Cheesecake med karamel
Chokoladekage med lakridscreme
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Vi elsker muffins!
(link fjernet)
(Artiklen indeholder affiliatelinks)