Opskrifter
Bûche de Noël: Fransk juletræstamme
Fredag, 1. december 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria TegnerFoto: Maria Tegner
Bûche de Noël eller Yule Log Cake er en cremet voksendessert med nougat, likør og mørk chokolade.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/fj49_204901_juleroulade.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.57&fp-y=0.67)
Opskriften er til 10 personer.
1 t
10 personer
Nougatfyld
100 g mørk chokolade
200 g blød nougat
2 dl piskefløde
Chokoladekage
130 g sukker
4 æg
125 g hvedemel
2 spsk. rent kakaopulver
1/4 tsk. bagepulver
50 g mandelmel
1 1/2 spsk. rørsukker til formen
Sirup
3 spsk. rørsukker
3 spsk. vand
3 spsk. solbærlikør
Overtræk
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Flormelis
Frisk rosmarin
Frosne friske tranebær
Sådan gør du
Nougatfyld
- Opvarm chokolade og nougat i mindre stykker i en lille gryde sammen med fløde.
- Rør cremen glat, og lad den afkøle helt i en skål dækket med husholdningsfilm.
- Pisk cremen kort med et piskeris.
Chokoladekage
- Pisk sukker og æg luftigt.
- Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver. Si blandingen i æggemassen, tilsæt mandelmel og rør sammen.
- Fór en bageform (ca. 22 x 30 cm) med bagepapir, og drys rørsukker på.
- Bred dejen ud i formen, og bag kagebunden i 8 minutter ved 200°.
![Hjemmebag: Kanelbrød](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/kanelbroed.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hjemmebag
Hjemmebag: Kanelbrød
Sirup
- Kog alle ingredienserne op i en lille gryde. Lad det simre i nogle minutter under omrøring, og tag blandingen fra varmen.
- Smør kagebunden med sirup.
- Fordel ¾ af nougatcremen oven på, og rul kagen sammen ligesom en roulade.
- Smør resten af cremen på rouladens overflade.
![Juleboller med kanel, appelsinskal og -saft og tranebær. Spises med smør.](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/juleboller-med-tranebaer-og-appelsin.jpg.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hjemmebag
Juleboller med tranebær og appelsin
Overtræk
- Læg finthakket chokolade i en skål.
- Opvarm fløde til lige under kogepunktet, hæld det over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen.
- Lad overtrækket afkøle let, og fordel det over nougatcremen.
- Brug en gaffel til at lave barkmønster i overfladen.
- Skær enderne til, så kagen ligner en træstamme.
- Pynt med kristtjørn og bær – eller med frosne rosmarinkviste og tranebær – og drys flormelis over.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/article/hjemmebagt-4-chokoladehorn.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/hjemmebagt-4-chokoladehorn.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hjemmebag
Chokoladehorn med creme