Chokolade kastanje-drømme
(6 stk.)
200 g hakket mørk chokolade
4 æg delt i blomme og hvide
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
80 g sukker
3 spsk. farin
½ tsk. stødt kanel
200 g kastaniepuré
150 g mascarpone (frisk italiensk flødeost uden salt)
Sovs
2 dl piskefløde
100 g mørk chokolade.
Evt. vaniljeis
Smelt chokoladen over vandbad og afkøl. Pisk æggeblommer med appelsin og begge slags sukker i mindst 5 min. Rør chokoladen i æggeblommerne sammen med kanel og kastaniepuré. Pisk hviderne stive og fold i skiftevis med mascarponen. Fyldes i små ovnfaste forme og bages ved 180° i en bradepande med vandbad i 45 min. Lad dem sætte sig, før de vendes ud. Chokoladesovsen smeltes sammen og serveres til. Kan også serveres med vaniljeis.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
10 superlækre chokoladekager - find din favorit
Mere med chokolade...
Chokolademuffins med fløde
Chokoladetærte med tranebær