Opskrifter

Chokoladeboller med fyld af marcipan-remonce

Torsdag, 5. januar 2012Opdateret 20. martsaf Kristina Marckmann
Skønne boller, som både store og små vil synes godt om. Disse er fyldt med en lækker remonce på marcipan, så de minder lidt om fastelavnsboller.
1 t og 30 min
12 stk
Chokoladeboller med marcipan-remonce
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
50 g mørk chokolade
Æg til pensling
100 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. varmt vand

Fremgangsmåde

  1. Hak mel og smør sammen til en grynet masse.
  2. Bland sukker og kardemomme i.
  3. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i. Rør blandingen sammen med melet, rør til dejen er smidig og blank.
  4. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  5. Rør smør, sukker og marcipan sammen til remoncen.
  6. Hak chokoladen og bland den i remoncen.
  7. Del dejen i 12 stk. og rul hvert dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på 1 cm.
  8. Fordel remoncen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire hjørner ind, så remoncen lukkes inde, og sæt dem på en bagepladen med samlingen nedad.
  9. Pensl bollerne med æg og bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min.
  10. Rør flormelis, kakao og vand sammen til en glat glasur og dekorer de let afkølede boller.