Chokoladetarteletter med hvid chokolademousse
Opskrift på chokoladetarteletter med hvid chokolademousse
Dej:
175 g mel
125 g koldt smør
1 spsk. kakao, 70%
3 spsk. sukker
Et nip salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Mousse:
2 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
3 pasteuriserede ægge¬blommer, ikke for kolde
2 spsk. rom
Pynt:
Hindbær, kakao
(link fjernet)
Fremgangsmåde til chokoladetarteletter med hvid chokolademousse
Dej: Kør mel, smør, salt og sukker til en smuldrende dej i foodprocessor eller smuldr med hænderne. Tilsæt æg og vand og saml dejen. Tryk dejen ud i små tærteforme, ca. 8 cm i diameter og sæt dem 1/2 time i køleskab. Prik bundene med gaffel og bag dem ved 200° ca. 15 min. Lad dem blive helt kolde.
Mousse: Pisk fløden. Smelt chokoladen forsigtigt i vandbad eller mikroovn. Pisk æggeblommerne sammen og rør dem i chokoladen. Vend flødeskummet i og smag til med rom. Fordel fyldet i formene og stil dem i køleskab mindst 4 timer, gerne til næste dag. Pynt tæt med hindbær og sigt kakao over.
TIP
Her kan også laves en stor tærte, så skal bagetiden forlænges med 3-4 min.
Til moussen skal fløden piskes hverken for lidt eller for meget, så den gryner. Kom æggene i den hvide chokolade under kraftig omrøring, så chokoladen ikke gryner.
Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen
Artiklen indeholder affiliatelinks.