Ingredienser til plumkage
175 g blødt smør
175 g rørsukker
3 æg
100 g syltede kirsebær
50 g valnøddekerner
150 g sultana-rosiner (lyse rosiner)
½ tsk. nelliker
½ tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1½ tsk. bagepulver
250 g mel
2 spsk. orangemarmelade
2 spsk. portvin el. sherry
TIP
Kagen er fugtig og holdbar adskillige dage indpakket i alufolie
Fremgangsmåde til til plumkage
Rør smør og sukker godt og rør æggene i et ad gangen. Hak kirsebær, rosiner og valnøddekerner og bland dem med krydderier, bagepulver og mel. Rør blandingen i dejen skiftevis med orangemarmelade og portvin. Kom dejen i en smurt form, ca. 1 1/2 l. Bag kagen på nederste rille ca. 1 time ved 175°.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere hyggelige opskrifter til julehyggen...
Gløgg på flere måder & æble-gærtærte
Valnøddestykker og kokosstykker
Peberkagehus