Forkæl familien med påske-flødebolleæg
(12 stk.)
30 min. + 30 min. til afkøling
1 dl mel
35 g smør
2 spsk. sukker
1 blad husblas
1½ pasteuriseret æggehvide
1 tsk. vaniljesukker
1 dl flormelis
300 g mørk chokolade
Evt. kokos
Fremgangsmåde til flødebolleæg
Smuldr mel og smør, bland sukkeret i og ælt dejen sammen. Rul dejen ud i en 2 mm tykkelse. Stik bunde ud med en lille udstikker og træk dem ovale. Bag bundene i 7 min. ved 200º og afkøl på en rist. Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved. Pisk hviderne stive med vanilje og flormelis og tilsæt husblassen, mens der piskes. Med en ske formes hviderne som et liggende æg på bundene og stilles i fryseren. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, drys evt. med kokos og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
Madopskrift: Kristina Miechels
Prøv også...
Pouls påskekage
Chokoladefondue
Creme brulee med chokolade