Jordbær-rouladesnitter
Ingredienser til jordbær-rouladesnitter:
( Ca.12 stk.)
3 æg
125 g sukker
125 g hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt
Ca. 300 g jordbær
1 dl flormelis
3 blade husblas
250 g mascarpone
2 dl piskefløde
Glasur:
Flormelis og jordbærsaft
Prøv også: Jordbær-rabarbersnitter
Fremgangsmåde:
Skyl og skær bærrene i små stykker, drys dem med flormelis og lad dem trække.
Pisk æg og sukker skummende og luftigt.
Sigt hvedemel og hjortetaksalt i dejen og vend det forsigtigt sammen.
Smør dejen ud til ca. 30 x 35 cm på bagepapir.
Bag dejen ca. 8 min. ved 200º.
Vend rouladen ud på et stykke bagepapir, træk papiret af og læg et viskestykke over.
Læg husblassen i blød i koldt vand 5 min. og smelt den over vandbad.
Rør lidt af jordbærsaften i den smeltede husblas og rør det sammen med bærrene.
Pisk mascarpone og piskefløde sammen til en tyk og luftig creme.
Vend bærrene i flødecremen og pisk den igen luftig.
Skær kagen i 3 lige brede baner. Læg den ene i en bradepande og sæt en rugbrødsform eller lignende på hver side.
Kom halvdelen af jordbærcremen på, læg en bane ovenpå, resten af cremen og slut af med kage.
Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer.
Rør en glasur af flormelis og jordbærsaft og smør det på kagen.
Skær kagen i snitter.
Se også: Roulade med nyplukkede jordbær