(4-6 pers.)
175 g sukker
1 dl kogende vand
Creme
3 æg
4 æggeblommer
1 vaniljestang
4 spsk. sukker
3 dl sødmælk
3 dl piskefløde
Sovs
2½ dl piskefløde
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Smelt sukkeret på en pande til karamel. Kom forsigtigt kogende vand ved og rør, til det er opløst. Varm en randform i ovnen, så den bare er lun. Kom karamelsovsen i formen og lad den sætte sig fast. Hæld det overskydende tilbage i en skål. Pisk æg og blommerne med kornene fra vaniljestangen og sukker. Bring mælk og fløde i kog, vend det i æggene. Hæld massen i den karamelliserede form. Bag i vandbad ved 150° i 50-60 min., til æggemassen føles fast. Afkøles fuldstændig. Pisk fløden til sovsen og smag til med den kolde karamellage. Vend randen ud og server med flødeskum.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
ER DU TIL MORMORMAD?
Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.
Find flere opskrifter her...
Rubinsteinkage
Pæremousse med sprød bund
Ostefromage med valnødder
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)