Opskrifter

Pæremousse med sprød bund

Lørdag, 16. januar 2010af Redaktion
Sød, portionsanrettet dessert

(4 pers.)
20 min. + 2 timer på køl

6 fuldkornshvedekiks (f.eks. Digestive)
2 spsk. hakkede mandler
2 spsk. smør
3 blade husblas
1 ds. henkogte pærer
½ dl appelsinsaft
2½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade


Knus kiksene og smelt smørret. Bland kiks og smør med de hakkede mandler og fordel blandingen i bunden af 4 portionsglas. Udblød husblasen i koldt vand og hæld væden fra pærerne. Blend pærerne med appelsinsaften og pisk fløden til skum. Smelt husblasen over vandbad, rør den i pæreblandingen og vend flødeskummet i. Fordel pæremoussen over kikseblandingen i portionsglassene og stil dem koldt i mindst 2 timer.
Server moussen pyntet med chokoladespåner og evt. strimler af appelsinskal.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Flere lækre desserter...
Isburgere med chokolade
Bagt vaniljefrugt med kokoscreme
Bagte æbler med chokolademarengs