Opskrift på kartoffelkager
(8 stk.)
65 g smør
2 dl vand
1 tsk. sukker
65 g mel
2 æg
Se også: Opskrift på rosenbrød
Creme
4 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
1 spsk. maizena
3 dl sødmælk
2 dl piskefløde
200 g marcipan
1 spsk. kakao
Sådan laver du kartoffelkager
Smelt smør, vand og sukker i en gryde og pisk melet i. Lad dejen koge sammen, mens der røres, til den slipper gryden. Tag dejen af varmen og lad den køle lidt. Rør æggene i et ad gangen og rør, til dejen bliver glat og skinnende. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i aflange stænger på 8 x 4 cm på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 220° i 15 min., dæmp varmen til 200° og bag i yderligere 10 min. Pisk æggeblommerne lyse med sukker, kornene fra vaniljestangen og maizena og tilsæt mælken. Varm langsomt blandingen op under omrøring og lad cremen koge igennem, mens der piskes. Stil cremen til afkøling, pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme. Kom cremen i en sprøjtepose, skær en revne i toppen af kagerne og fyld dem med cremen. Rul marcipanen ud i 2 mm tykkelse og udstik 8 cm cirkler. Kom cirklerne over cremen og drys med kakao.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Set til 149 kr. her.
Find flere opskrifter her...
Sportslagkage
Hindbærsnitter
Mandelsnegle
Lav flere klassiske konditorkager