(6 pers.)
20 min. + 25 min. i ovnen
125 g mel
25 g flormelis
1 spsk. kakao
100 g smør
1 æggeblomme
200 g udstenede kirsebær
2 æg
65 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1½ dl piskefløde
25 g mandelsplitter
Bland mel, flormelis og kakao og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommen og lad den hvile koldt i mindst 30 min. Rul dejen ud og beklæd 6 smurte kokotter med dejen. Fyld de beklædte forme halvt op med bærrene. Pisk æg, sukker og vanilje skummende og rør fløden i. Hæld æggeblandingen over kirsebærrene og drys mandelsplitterne over. Bag kokotterne ved 180° i 25 min., til cremen er stivnet, og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter på bagværk her...
Rabarbertærte med creme
Blåbærsandkage
Ferskentærte med mandelcreme