(6 pers.)
165 g mel
1 spsk. sukker
125 g smør
1 æg
1 dl mælk
1 æggeblomme
1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
100 g smør
100 g finthakkede mandler
1 spsk. majsstivelse
100 g flormelis
1 æg
3 ferskner
3 spsk. æblegelé
Bland mel og sukker og smuldr smørret heri. Saml mørdejen med ægget og læg den på køl i en time. Lun mælken og pisk æggeblommen hvid med sukker og vanilje. Tilsæt majsstivelsen og hæld mælken i, mens der piskes. Varm blandingen op under omrøring, til den tykner, og lad den køle af. Rør smørret blødt med mandler, majsstivelse og flormelis, rør ægget i og tilsæt cremen lidt ad gangen, mens der røres. Beklæd en 24 cm tærteform med mørdejen og hæld mandelcremen over. Skold fersknerne, pil og udsten dem. Skær fersknerne i tynde skiver og læg skiverne over mandelcremen. Bag tærten ved 200° i 30 min., lad den afkøle og pensl med æblegelé.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter på tærter her...
Kirsebærtærter
Små hindbærtærter
Marcipantærte med hindbær-limemousse