(6 pers.)
200 g hvedemel
50 g smør
100 g marcipan
Lidt koldt vand
2 spsk. tesukker
Fyld
400 g rabarberstilke
1 spsk. kartoffelmel
Kornene af 1 vaniljestang
80 g sukker
1 spsk. revet appelsinskal (kan udelades)
1-2 spsk. flydende honning el. sirup
Creme
4 æggeblommer
1 dl mælk
Kornene af ½ vaniljestang
½ dl sukker
1 dl piskefløde
Kom mel, smør og marcipan i en foodprocessor og ælt til en glat dej, evt. med lidt vand. Læg koldt i 30 min. Rul ud på kartoffelmel, læg i tærteform og forbag. Vend rabarber med sukker, vanilje, appelsin og kartoffelmel og læg dem i dejen og dryp lidt sirup over frugten. Bages ved 200° i 25-30 min., til dejen er gylden og sprød og fyldet flydende og mørt.
Creme: Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen. Bring mælk i kog og pisk det i æggesnapsen. Kom det hele i gryden og varm op til 85°, hvor det tykner, men ikke skiller. Lad det afkøle og pisk fløden til skum, der foldes i den tykke, kolde creme.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find mere bagværk her...
Kirsebærtærter
Solbærdrømme
Rabarbertærte med marcipanlåg
Find også en masse lækre chokoladekager her