(4 stk.)
260 g mel
1 spsk. flormelis
110 g smør
2 spsk. yoghurt
25 g hakkede, smuttede mandler
50 g sukker
2 spsk. majsmel
1 spsk. kirsebærvin
250 g udstenede kirsebær
Bland mel og flormelis og hak smørret ud i. Ælt dejen sammen med yoghurten og læg den på køl i 30 min. Skold mandlerne, smut og hak dem groft. Bland sukker, majsmel og mandler med kirsebærvin og kirsebær. Rul tærtedejen ud i 2 mm tykkelse og stik den ud i 6 cirkler på 14 cm og 6 cirkler på 11 cm. Beklæd 6 10 cm tærteforme med de store cirkler og fordel kirsebærfyldet heri. Læg de mindre cirkler over som låg og klem kanterne til. Bag tærterne ved 180° i 35 min. Server tærterne lune med koldt flødeskum.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Se flere tærter her...
Key-limepie
Glaseret jordbærtærte med citroncreme
Rabarbertærte med marcipanlåg