Opskrifter
Klassisk kiksekage med mørk chokolade og appelsin
Lørdag, 26. marts 2016Opdateret 18. martsaf Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Kiksekage er en klassiker på kagebordet - og din mormor vil helt sikkert elske den. Se her, hvordan du laver den.
30 min
8 personer
Kiksekage
300 g mørk chokolade, gerne 70% el. mere
1 ds. kondenseret mælk
45 g smør
1 nip salt
1 usprøjtet appelsin el. 1 tsk. kaffepulver
Ca. 20 fuldkornsvaniljekiks
4 spsk. hasselnødder
Fremgangsmåde
- Beklæd en aflang kageform med husholdningsfilm.
- Hak chokoladen groft og smelt den sammen med kondenseret mælk og smør i en gryde.
- Rør godt rundt og tilsæt salt og revet appelsinskal eller kaffe.
- Rør massen glat.
- Fordel nu et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen, læg et lag vaniljekiks og så igen chokolademasse, fortsæt – jo flere lag, jo flottere kiksekage får du.
- Slut af med et lag chokolade og drys med grofthakkede nødder.
- Sæt kiksekagen på køl.

Dessert & Kage
Kikse-karameltærte

Dessert & Kage
Kiksekage med hjemmebagte kiks og kondenseret mælk