(ca. 16 stk.)
Dej
200 g hvedemel
1 tsk. salt
½-1 dl koldt vand
200 g usaltet, iskoldt smør
Fyld
4 store æbler
kornene af ½ vaniljestang
200 g sukker
Makronmasse
400 g marcipan
100 g flormelis (eller sukker)
3 æggehvider
Drys af mandelflager
Kom mel og salt i foodprocessor og blend med vand til en samlet dej. Rul den ud og kom skiver af smør på halvdelen af dejen. Fold over og rul og gentag sammenfoldning tre gange hurtigt, så smørret ikke smelter. Rul dejen tyndt ud til sidst og form den som en aflang stang. Stil dejen i køleskabet.
Æblerne skrælles og udkernes. Koges ved svag varme under låg i egen saft med sukker og vanilje. Når det er mos, slukkes, og der smages til. Marcipan rives på rivejern. Æggehvider piskes stive og dernæst seje med sukker. Marcipan kommes i, og der røres, til dejen er jævn. Smør æblemos på og læg makronmasse over. Bages ved 190° i 30 min., til overfladen er helt lysebrun. Skæres i snitter.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Blomme-æble crumble
Grove æble-gulerodsmuffins
Æble-blommepie med hyldeblomstskum
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)