Mandelbudding med blommekompot
(4-5 pers.)
Ingredienser til mandelbudding med blommekompot
4 blade husblas
1 vaniljestang
2 dl mælk
75 g sukker
4 æggeblommer
2½ dl piskefløde
25-50 g smuttede, hakkede mandler
Blommekompot
300 g blommer
3 strimler usprøjtet citronskal
¾ dl vand
2 tsk. sukker
Pynt
Kompot
Snittede mandler
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog mælk, vaniljestang og korn samt halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret. Pisk den varme mælk i æggeblommerne, hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige før, det koger. Tag husblassen op og rør den i. Køl cremen af. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med mandlerne.
Hæld buddingen i en form eller skål og stil den i køleskab, til den er stivnet, gerne natten over.
Blommekompot: Udsten blommerne og del dem, hvis de er store. Kog citronskal, vand og sukker småt et par min. under låg. Tilsæt blommerne og bring det i kog igen. Tag gryden fra varmen og lad det trække 5 min. under låg. Køl kompotten af.
Vend buddingen ud og spis den med blommekompot eller kirsebærsauce.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere opskrifter...
Isbomber med karamelcreme
Tiramisu