Opskrifter

Mandelbudding med blommekompot

Søndag, 11. november 2012af Redaktion
Skøn dessert fra det klassiske køkken

(4-5 pers.)

Ingredienser til mandelbudding med blommekompot

4 blade husblas
1 vaniljestang
2 dl mælk
75 g sukker
4 æggeblommer
2½ dl piskefløde
25-50 g smuttede, hakkede mandler

Blommekompot
300 g blommer
3 strimler usprøjtet citronskal
¾ dl vand
2 tsk. sukker

Pynt
Kompot
Snittede mandler

Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog mælk, vaniljestang og korn samt halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret. Pisk den varme mælk i æggeblommerne, hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige før, det koger. Tag husblassen op og rør den i. Køl cremen af. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med mandlerne.
Hæld buddingen i en form eller skål og stil den i køleskab, til den er stivnet, gerne natten over.

Blommekompot: Udsten blommerne og del dem, hvis de er store. Kog citronskal, vand og sukker småt et par min. under låg. Tilsæt blommerne og bring det i kog igen. Tag gryden fra varmen og lad det trække 5 min. under låg. Køl kompotten af.
Vend buddingen ud og spis den med blommekompot eller kirsebærsauce.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere opskrifter...
Isbomber med karamelcreme
Tiramisu