Opskrifter
Marengstærte med citroncreme og jordbær
Onsdag, 27. juni 2012 Anne Skovgaard-Petersen
En festlig kage til sommergæsterne
15 t
7 personer
Marengs
5 æggehvider
200 g sukker
Citroncreme
8 æggeblommer
125 g sukker
Revet skal af 1 usprøjtet citron
¾ dl citronsaft
Pynt
1½-2 dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
250 g jordbær
Evt. spiselige blomster, på billedet er det bellis
Marengs
- Varm ovnen til 250°.
- Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Fortsæt piskningen, til marengsen er stiv.
- Læg bagepapir i en springform og fordel marengsmassen.
- Sæt formen nederst i ovnen og sluk for ovnen.
- Lad den stå 5 timer uden at åbne ovndøren.
- Tag bunden ud af formen og træk bagepapiret af.
Citroncreme
- Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og saft i en tykbundet gryde.
- Varm op under piskning, til cremen tykner, den må ikke koge.
- Køl den af.
- Pisk fløden stiv med vaniljesukker.
- Bred cremen ud på bunden og læg flødeskum oven på. Pynt med jordbær i skiver.