Opskrifter

Marengstærte med citroncreme og jordbær

Onsdag, 27. juni 2012 Anne Skovgaard-Petersen
En festlig kage til sommergæsterne
15 t
7 personer
Marengs
5 æggehvider
200 g sukker
Citroncreme
8 æggeblommer
125 g sukker
Revet skal af 1 usprøjtet citron
¾ dl citronsaft
Pynt
1½-2 dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
250 g jordbær
Evt. spiselige blomster, på billedet er det bellis

Marengs

  1. Varm ovnen til 250°.
  2. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Fortsæt piskningen, til marengsen er stiv.
  3. Læg bagepapir i en springform og fordel marengsmassen.
  4. Sæt formen nederst i ovnen og sluk for ovnen.
  5. Lad den stå 5 timer uden at åbne ovndøren.
  6. Tag bunden ud af formen og træk bagepapiret af.

Citroncreme

  1. Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og saft i en tykbundet gryde.
  2. Varm op under piskning, til cremen tykner, den må ikke koge.
  3. Køl den af.
  4. Pisk fløden stiv med vaniljesukker.
  5. Bred cremen ud på bunden og læg flødeskum oven på. Pynt med jordbær i skiver.