Nektarin- og hindbærtærte med lime
Dej
125 g smør
3 æg
200 g sukker
200 g mel
Revet skal og saft af 1 usprøjtet lime
2 modne nektariner
1-2 dl hindbær
Pynt
Flormelis
Evt. nogle blomsterblade
Tilbehør
Vaniljeis el. flødeskum
TIP
Det er nemmest at udstene nektariner, når de er godt og vel halvmodne. Er de helt modne, smatter de ud. Lad kniven følge furen rundt om frugten ind til stenen og træk de 2 halvdele fra hinanden, så stenen løsnes.
Dej: Smelt smørret. Pisk æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt smør, mel og lime og rør dejen sammen.
Hæld dejen i en smurt og raspdrysset springform, 24 cm.
Udsten nektarinerne og skær dem i smalle både. Tryk nektariner og hindbær ned i dejen.
Bag kagen nederst i ovnen ved 200° 35-45 min. Køl kagen af og sigt flormelis over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find en masse chokoladekager her
Find mere lækkert bagværk her...
Små hindbærtærter
Key-limepie
Jordbærtærter med mazarinbund