Nytårskage
Kagen laves med en tynd marcipanbund og en tynd nøddebund, der lægges sammen med lækker chokoladecreme. Både bunde og creme kan laves dagen før.
(Ca. 8 pers.)
Marcipanbund
100 g marcipan med kakao
2 æggehvider
150 g sukker
Nøddebund
50 g rå marcipan
1 spsk. mælk
25 g grofthakkede valnødder
1 stor æggehvide
50 g sukker
Chokoladecreme
1 blad husblas
200 g god, mørk chokolade
5 dl piskefløde
Pynt
75-100 g valnøddekerner
Marcipanbund: Riv marcipanen groft og pisk den glat med æggehvider og sukker. Kom marcipandejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen.
Nøddebund: Riv marcipanen og rør den sammen med mælk og nødder. Pisk hviden stiv, drys sukkeret i og pisk atter, til hviden er helt stiv. Vend forsigtigt hviden i marcipanmassen. Kom dejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 15 min. ved 175° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen. Når bundene er kolde, trækkes bagepapiret forsigtigt af.
Creme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Varm fløden til lige inden kogepunktet. Hæld halvdelen af den varme fløde i chokoladen og rør, til chokoladen er smeltet. Rør resten af fløden i. Knug vandet af husblassen og rør den i cremen, så den smelter. Stil cremen koldt mindst 3 timer eller til næste dag.
Læg bundene sammen med ca. 2/3 af cremen. Kom resten af cremen i en sprøjtepose og pynt kagen med creme og valnødder.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Trøffelkage
Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
Marcipankager
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)