Opskrifter

Pandekager med flormelis

Tirsdag, 28. april 2009af Redaktion
Flade fornøjelser, der serveres med lidt syltetøj - som klassiske pandekager skal!

Opskrift på pandekager med flormelis

(4 pers.)

200 g hvedemel
5 dl mælk
4 æg
Ca. 2 dl øl, danskvand el. bare postevand
2 tsk. stødt kardemomme
1/8 tsk. salt
Ca 30 g smør til stegning

Drys
Flormelis og evt. syltetøj

Kom hvedemelet i en skål. Rør mælken i lidt ad gangen med piskeris eller elmikser. Det er vigtigt, at alle klumper røres godt ud. Når det er lindt, piskes æggene i sammen med kardemomme og salt, og til sidst justeres konsistensen med øl eller vand.
Smørret smeltes på en mellemstor pande og kommes flydende i en lille skål. Steg tynde pandekager ca. 2-3 min. på hver side i ganske lidt smør og server med sigtet flormelis og evt. lidt syltetøj.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels

Flere flade fornøjelser....
Sunde og søde pandekager til middag og dessert