Pandekager med flormelis
Opskrift på pandekager med flormelis
(4 pers.)
200 g hvedemel
5 dl mælk
4 æg
Ca. 2 dl øl, danskvand el. bare postevand
2 tsk. stødt kardemomme
1/8 tsk. salt
Ca 30 g smør til stegning
Drys
Flormelis og evt. syltetøj
Kom hvedemelet i en skål. Rør mælken i lidt ad gangen med piskeris eller elmikser. Det er vigtigt, at alle klumper røres godt ud. Når det er lindt, piskes æggene i sammen med kardemomme og salt, og til sidst justeres konsistensen med øl eller vand.
Smørret smeltes på en mellemstor pande og kommes flydende i en lille skål. Steg tynde pandekager ca. 2-3 min. på hver side i ganske lidt smør og server med sigtet flormelis og evt. lidt syltetøj.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels
Flere flade fornøjelser....
Sunde og søde pandekager til middag og dessert