Pandekager med portvinsmarinerede vindruer
Opskrift på pandekager med portvinsmarinerede vindruer
(4 pers.)
250 g vindruer
1 dl vand
80 g sukker
½ stang vanilje
1 dl portvin
150 g hvedemel
4½ dl mælk
3 æg
½ tsk. groft salt
50 g smør
Skyl og halver druerne og kom dem i et henkogningsglas eller krukke. Kog vand, sukker og den flækkede vaniljestang sammen og lad den koge i 15 min. Tag gryden af varmen og rør portvinen i. Hæld lagen over druerne og lad dem trække i mindst 2 døgn. Pisk melet med mælken til en jævn blanding. Tilsæt æg, salt og smeltet smør og pisk til en ensartet dej. Bag dejen til tynde pandekager på en varm stegepande. Server pandekagerne sammen med druerne og letpisket flødeskum.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Se flere opskrifter her...
Kanel-pandekager med appelsin
Melonsalat i chokoladekurv
Limesorbet
Grillede skumfiduser med hindbærsorbet og og friske hindbær