Rabarber-melonsalat med mascarponecreme
(4 pers.)
400 g rabarber
1 dl vand
150 g sukker
1 vaniljestang
2 spsk. limesaft
1 cantaloupemelon
250 g mascarpone
2 spsk. sukkerlage
Chokoladespåner til pynt
Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker.
Kog vand og sukker op med den flækkede vaniljestang, til sukkeret er opløst. Tilsæt rabarberstykkerne og giv dem et opkog.
Tag gryden af varmen, tilsæt limesaften og lad rabarberne køle lidt. Lav kugler af melonen med et parisiennejern eller skær den i tern. Bland dem med rabarberne og lad dem afkøle i lagen.
Rør mascarponen med sukkerlagen og anret salaten i portionsglas. Kom en skefuld mascarponecreme på og drys med chokoladespåner.
Madopskrift: Kristina Marckmann
DEKORATIVE KAGER
Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Jordbærsuppe med vaniljeis
Grillet rabarberdessert
Grove pandekager med friske bær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)