Rabarber-upsidedown-kage med hvid chokolade
Ingredienser til rabarber-upsidedown-kage med hvid chokolade
(6-8 stk.)
500 g rabarber
125 g sukker
1 spsk. citronsaft
Kagedej:
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
75 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
75 g hvid chokolade
50 g smør
Bagt hvid chokolade:
100 g hvid chokolade
1 spsk. frysetørret
rabarber
Se også: Hvid chokoladebrownie med jordbær
Fremgangsmåde:
Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker.
Kom dem på en pande sammen med sukker og citronsaft.
Bland godt, sæt panden over middelhøj varme og rør jævnligt, til sukkeret er helt smeltet.
Pisk æg og sukker luftigt og cremet. Bland mel, mandelmel, bagepulver og hakket hvid chokolade.
Smelt smørret og rør det i æggene sammen med melblandingen.
Læg rabarberne i en springform på 22 cm i diameter beklædt med bagepapir og fordel forsigtigt dejen over.
Bag kagen ved 180° i 45 min. og lad den køle helt af. Hak chokoladen, spred den ud på en plade med bagepapir og bag den ved 160° varmluft i 10 min.
Drys chokoladen med frysetørret rabarber og lad den køle helt.
Vend kagen ud på et fad, drys med hakket bagt chokolade og servér.
Prøv også: Cookies med citron og hindbær