Rabarber-vaniljekage
(10 stykker)
30 + 45 min.
275 g rabarber (ikke renset, men uden blad)
50 g sukker
2 spsk. mel
Flormelis til drys
Dej
1 dl cremefraiche
1 stort æg + 1 æggeblomme
Kornene af ½ vaniljestang
100 g hvedemel
100 g sukker
1 tsk. bagepulver
75 g smør
50 g blendede mandler
Til overlaget
50 g smør
65 g demerarasukker
Kornene af ½ vaniljestang
100 g sigtet hvedemel
Til overlaget smeltes smør og sukkeret opløses heri. Vanilje og mel tilsættes, og det bliver lidt som dej. Lad det køle.
Skær rensede rabarber i stykker og kom dem med sukker i ovnen i 10 min. ved 180°. Smør en 20 cm springform og for med bagepapir.
Dej: Rør alt det tørre sammen og gnid smørret ind i det tørre. Rør det våde sammen og rør det i dejen, der lægges i bunden af formen. Læg de nu lidt blødere rabarber, der lige vendes med mel, over dejen og smuldr overlaget over. Sæt i ovnen ved 180° i 45 min., til dejen er bagt.
Drys med sigtet flormelis.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT FRANSK SKÅL
Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Klik her og find endnu flere opskrifter på kager og -desserter med rabarber...
Find flere opskrifter her...
Rabarber-mandelkager
Chokolade-courgettekage
Mikrobagt marcipankage med rabarber
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)